Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2968 Nesset prestegard - Restaurering av bakerovn

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 60.000 til ovennevnte prosjekt

Romsdalsmuseet ble grunnlagt av Peter Tønder Solemdal i 1912 som Romsdal Bygdemuseum. Dette er et av de største distriktsmuseene i Norge. Romsdalsmuseet er en kulturhistorisk, vitenskapelig institusjon med status som regionmuseum for kommunene Aukra, Fræna, Molde, Midsund, Nesset, Rauma, Sandøy og Vestnes. Museet er organisert som en stiftelse med forretningskontor i Molde.

Restaurering av bakerovnen på Nesset prestegard skal gjennomføres som kurs for inviterte håndverkere. Eldhuset på Prestegarden er første gang nevnt i 1767, men slik det står i dag ble det trolig satt opp av sokneprest Frost tidlig på 1800-tallet. Bakerovnen er blitt ombygd og endret mange ganger, sist i 1984-85. Et ønske er å bygge den oppå igjen slik den kan ha vært før år 1900. I tillegg til selve bakerovnen er det både bryggerpanne, takke og korntørke. Bakerovnen har vært mye brukt i forbindelse med større arrangementer på prestegarden, f.eks. Bjørnson-festival, skolebesøk og jubileum/kongebesøk. Prestegardsbrød har vært et viktig «varemerke» for prestegarden.

http://www.romsdalsmuseet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss