Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2970 Veteranskøyta Havblikk - Sikkerhetsutstyr

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Mkr Havblikk ble bygget som den siste trebåten i Risøyhamn i 1960 for Gudmund og Aron Aronsen fra Bleik på Andøya. Risøyhamn Slipp og Båtbyggeri ble etablert i 1907. Det ble totalt bygget 130 nybygg før driften tok slutt tidlig på 1960-tallet. På dette grunnlaget ble Mkr Havblikk vernet av Riksantikvaren i 2011.

Driften til Mkr Havblikk var skreifiske om vinteren, sei og uerfiske om våren, drivgarnfiske av laks på sommeren og seifiske på høsten.
Mkr Havblikk har hatt flere eiere etter at den ble solgt av Gudmund Aronsen i 1982. Mkr Havblikk leverte sin siste fangst i april 2001, men ble i flere år etter dette brukt som kvotefartøy for flere rederier i Lofoten og Vesterålen. Foreningen Veteranskøyta Havblikk overtok fartøyet fra Sam Sellevold og Andøy Friluftsforening i desember 2009, da hadde den de siste årene kun gått med turister i området rundt Andøya og var meget preget av tidens tann.

Veteranskøyta Havblikk ble etablert kort tid etter overtakelsen, og fartøyet fikk verne-status fra Riksantikvaren i 2011. Mkr Havblikk er snart ferdig restaurert og skal gjøres sjøklar for bruk, men det er ytterligere noen sikkerhetsprosjekter som må på plass for å kunne ferdes sikkert på sjøen.

http://www.veteranskoytahavblikk.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss