Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2972 Kåre Lundal - Nosastølen - Helletak

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Det er igangsatt å etablere en venneforening som skal stå for administrasjon og drift av Nosastølen, dette i samarbeid med Inge Reinsnos og andre lokale fortidsminne-interesserte. Nosastølen står åpen, og alle som ferdes i fjellet kan ta pause, varme seg eller overnatte i stølen. De kan også bruke ved. Nosastølen er med andre ord en allmennyttig fasilitet.

Nosastølen er et viktig kulturminne, som er dokumentert av byantikvarens uttalelse og av stølsrapporten utarbeidet for Odda kommune av Hardanger Folkemuseum i 2012.Den ene av bygningene fikk nytt tak på 1990-tallet. Deler av torven blåste vekk i fjor vinter. Befaring har vist at det er muggskader på sutaket, fordi det blir for tett med knotteplast på treverket. Man vurderer at torv ikke er optimalt i et så værhardt område, og at det er mer hensiktsmessig å legge heller.

Istandsettelsen vil derfor finne sted i to faser: dugnad der torven fjernes og vanntett takpapp legges, og dugnad der det legges heller på takpappen.
Nosastølen ligger vanskelig tilgjengelig. Det er bratt, og det tar et par timer å gå inn til stølen. For å bevare Nosastølens karakter bør helst villheller i området oppdrives.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss