Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2975 Tangen menighetsråd - Tangen gravkapell- Drenering

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Tangen gravkapell er sannsynligvis et av de eldste gravkapellene i landet.
En rapport fra 1980 konkluderte med at kapellet burde istandsettes og restaureres. Menighetsrådet ønsker, med bakgrunn i rapporten, å fortsette restaureringsarbeidet innvendig og utvendig. Kapellet var den gang i kommunens eie, men ble i 2015 overført til Drammen kirkelige fellesråd.

Verneverdien vurderes som følger: Ved kulturminne¬regsteringen foretatt for Drammen kommune, fikk gravkapellet på Tangen svært høy verneverdi. Det fikk svært høy verdi på kriteriet identitet- og symbolverdi, høy verdi på kriteriene kunstnerisk verdi, historisk verdi, representativitet, autentisitet, sjeldenhet og tilstand, og middels verdi på kriteriene miljøverdi og alder. Vi deler denne vurderingen fullt ut.

Komiteen, som arbeider med kapellets videre fremtid, har satt opp fire kulturtilbud for inneværende år. Bydelen trenger et slikt kulturtilbud, for pr i dag finnes det ingen slike tilbud i denne delen av Drammen.

Komiteen har innhentet en ny faglig vurdering fra en spesialist på gamle murbygg. Komiteen velger på bakgrunn av denne vurderingen nå å fokusere på innvendig vedlikehold av bygget samt dreneringsarbeid mot vest. Vannlekkasjene fra taket har ført til større vannskader på muren inne, særlig i katafalkdelen. Innvendig må all gammel maling fjernes fra veggene. I denne omgang har komiteen valgt å prioritere ytre dreneringsarbeid mot vest.

http://www.drammen.kirken.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss