Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2983 Sunnhordland museum - Sæbøtunet - Brannsikring

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 160.000 til ovennevnte prosjekt

Sunnhordland museum er eier av Bygdetunet: Sæbøtunet. De 9 bygningene i klynge utgjør et av de mest verdifulle bygningsmiljøene i Sunnhordlandsregionen. Sunnhordland Museum ønsker å gjøre det de kan for at ikke disse uerstattelige kulturminnene skal gå tapt, og en brann- og sikringsplan for Sæbøtunet er derfor utarbeidet.

Husene på garden er ordnet i to langsgående rekker med tungate mellom. Til høyre ligger inntunet med stuebygning, eldhus og stabbur. Til venstre ligger uttunet. Her finnes løe med stall og tilbygg. Husene i tunet er innredet med møbler, utstyr til huset, arbeidsredskap og klær som hører hjemme her. Røykestue er typisk for stuebygningene på 1700-tallet.

Museet som anser tunet å være svært verneverdig med høy autentisitetsverdi, har et ønske om å installere brannalarm i alle bygningene.

http://www.sunnhordland.museum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss