Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3002 Skadevernprisen for 2016 - Brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssykehus

ble i styremøte 20. oktober 2016 tildelt Brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssykehus med kr. 400.000. Prisen ble overrakt Hans Christian Sylvester-Jensen og Ragnvald Brekke fra Brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssykehus i forbindelse med Stiftelsen UNIs styremøte i desember

Paul Manger, styreleder i Stiftelsen UNI, begrunnet tildelingen med blant annet følgende:

Brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssykehus (BSA) har landsdekkende funksjon for behandling av pasienter med brannskader i alle aldersgrupper. Avdelingen har åtte senger og det blir her behandlet ca. 100 pasienter hvert år med brannskader som krever spesiell ekspertise. En av tre pasienter på Brannskadeavdelingen er barn i skolealder. I denne alderen vil barn gjerne utforske, ta på og dra i ting. Et kort sekund uoppmerksomhet kan være nok til at uhellet oppstår. Behandling av brannskader er en kompleks oppgave og krever personale med bred kompetanse innen flere fagfelt for å oppnå et best mulig resultat for pasienten.

Brannskader oppstår av ulike årsaker; som flammer, skålding, kjemikalie, elektrisitet eller varme fra kokeplater, varmeovner og varme kabler. Omfanget av skadene kan variere betydelig. Den hyppigste skadeårsaken er skålding. I tillegg til brannskade kan mange pasienter ha andre skader. Luftveiene kan være skadet av røyk eller gass. Behandlingen er tidkrevende og hver pasient har i gjennomsnitt 20 liggedager ved Brannavsnittet. Pasientene med de mest alvorlige brannskadene blir overvåket og ettersett hele døgnet. Det blir lagt vekt på at både pasient og pårørende skal oppleve brannskadeavdelingens oppfølging er positive og at alle får den omsorgen man trenger.

BSA har et tverrfaglig behandlingsteam på tvers av mange fagfelt. BSA har siden starten også medvirket til undervisning og opplæring av flere yrkesgrupper ved mange sykehus i Norge. Det kommer jevnlig hospitanter fra hele landet til avdelingen og studenter fra flere faggrupper i grunn- og videreutdannelsen blir undervist her.

For tiden er to forskningsprosjekter i gang som en del av doktorgradstudiene til en plastikkirurg og en intensivsykepleier ved BSA. Avdelingsledende fysioterapeut har bygget et landsomfattende nettverk av fysio- og ergoterapeuter som gjennom kurs og hospitering har opparbeidet kompetanse innen etterbehandling av brannskadde pasienter.

BSA har en poliklinikk som årlig har ca. 250 konsultasjoner. Et tverrfaglig team tar hånd om den polikliniske behandlingen. Erfaringene fra poliklinikken har vist at pasientene trenger oppfølging over flere år, både med tanke på rekonstruksjoner, arrbehandling og psykiske reaksjoner etter skaden.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss