Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3005 Valdresmusea AS - Valdres Folkemuseum - Restaurering av Peisestuen flyttet fra Fagernes hotell

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Valdres Folkemuseum har siden 1960-tallet vært en bærebjelke i folkemusikk- og folkedansarbeidet i Valdres. I dag er museet vertskap for en av landets største festivaler for norsk folkemusikk, Jørn Hilme-stemnet, som i tillegg til kappleik og konsert, holder kurs for barn og unge fra hele landet. I over 60 år har Valdres Folkemuseum lagt til rette for festivalen med historiske lokaler og en flott arena.

Valdres Folkemuseum har fått tilbud om å overta Peisestuen, en tømmerbygning som ble reist på Fagernes hotell i 1890-årene. Peisestuen representerer en viktig del av kulturhistorien på Fagernes. Det ble fraktet en rekke samlinger hit og dessuten ble stiftelsesmøtet for Valdres Folkemuseum holdt her i 1901. Med den gamle Peisestuen ønsker Valdres Folkemuseum å legge til rette for et enda tettere samarbeid mellom museet og folkemusikkrørelsen i Valdres - til nytte og glede for musikken, dansen, unge som voksne.

Peisestuen har i seg selv stor verdi. Husets opprinnelige funksjon og form er viktige bidrag til å forstå sider ved framveksten av reiselivet og nasjonsbyggingsprosessen fra 1850 og frem mot 1900. Med flytting og rehabilitering av bygningen på Valdres Folkemuseum er det et mål å sikre både de antikvariske verdiene og å gjenreise formidlingsfilosofien som opprinnelig var knyttet til bygningen.

http://www.valdresmusea.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss