Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3007 Stiftelsen Handelsstedet Tinden - Sikringstiltak ved gjenreisning av tørrfisksjå

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Handelsstedet Tinden ligger på Tindsøya i Vesterålen, like ut i havgapet og uten veiforbindelse. Handelsstedet ligger alene og samlet på strandflaten under den imponerende tinden på øya, i relativt stor avstand fra annen bebyggelse. Det har vært drevet fiskemottak, fiskeforedling, handel og gårdsbruk på stedet. Videre har Tinden fungert som rorvær for sesongfiskere.

Bygningsmassen representerer, med sine store, enkle bygninger og byggeskikk, et typisk nord-norsk handelssted. Alle bygningene, bortsett fra trandamperiet, som er bygget av steinblokker, er panelte trebygninger. Bygningene er oppført fra ca 1840 til ca 1940.

Handelsstedet Tinden, som ble fredet i 1994 og etablert som stiftelse i 2004, gjennomgår en omfattende restaurering.

Vinteren 2015 ble Vesterålen og handelstedet rammet av en orkan. Stiftelsen mistet da 2 av 12 fredede bygninger og flere andre bygninger fikk omfattende skader.

http://www.tinden.oksnes.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss