Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3009 Norsk Skieventyr - Branndører

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Norsk Skieventyr er en formidlingsarena for skikultur og skihistorie, og er en av de viktigste reiselivsattraksjonene i regionen. Formidlingen bygger på en rik ski- og håndverkstradisjon, og er viktig for identiteten og merkevaren for regionen.
Anlegget og bygget ble åpnet i forbindelse med fakkelstafetten i 1993, og anlegget ble en del av konsolideringen Vest-Telemark Museum fra 2003.

Sommeren 2016 ble museet rammet av flomskader på grunn av store nedbørsmengder i løpet av en time, og en bekk som gikk over sine bredder. Dette førte til at museumsdelen i anlegget måtte stenges, og alle museumsgjenstandene ble raskt pakket ned og flyttet til et midlertidig lager.

Siden bygget ble satt opp og frem til i dag har det skjedd endringer i byggkonstruksjonen som har ført til setninger i branndører og karmer.


Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss