Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3021 Kristiansand museum - Kameraovervåkning

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 156.500 til ovennevnte prosjekt

Kristiansand museum består av 35 antikvariske bygninger fra 1584 (Nomelandsloftet) til omkring 1900, hvorav flesteparten er fra 1800-tallet. 18 av disse utgjør "Bygaden", en samling hus flyttet til museet fra Kristiansand sentrum. Dendrokronologiske undersøkelser daterer et av husene til 1650, 9 år etter byens grunnleggelse. I tillegg til Bygaden er det to adskilte gårdstun.
Setesdalstunet består av 10 inn- og uthus fra Setesdal, samt et kvernhus fra Vest-Agder. Nomelandsloftet, et tre-etasjers loft fra 1584, regnes på grunn av sin alder og antall etasjer som det mest verdifulle på museet, og er også av høy nasjonal verdi.
Vest-Agdertunet har 7 bygninger fra Vest-Agder: En komplett gård fra Eiken, samt ei skolestue, ei fergebu og ei badstue fra andre deler av fylket. Fergebua kalles Tonstadbua og er særlig unik på grunn av sin utsmykking fra 1780, et særpreget og tidlig rosemalingsarbeid av en av de fremste rosemalerne i fylket.

De siste årene er det registrert økt hyppighet av hærverk, særdeles utenom åpningstid, på de to avlåste gårdstunene og kameraovervåking vil ha en sterk preventiv effekt og økt kontroll over museet når det er stengt.

http://www.vestagdermuseet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss