Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3034 Flekkefjord museum - Istandsetting av vinduer og overflatebehandling av gulv og trapper i Christoffer Beers hus

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Hovedbygningen har vært skipper- og kjøpmannshus. Det er bygget i to etapper. Den eldste delen er fra 1724, bygget av Hans Ebbesen Ravn. Huset regnes som byens eldste. Det var flere eiere på 1700-tallet. Kjøpmann Christoffer Beer (1770-1839) overtok huset på 1790-tallet. Senere overtok handelsborger og skipper Mathias Rasmussen eiendommen i 1843. Albert Seeland overtok 1916.

Eiendommen består, i tillegg til hovedbygningen, av to store sjøbuer. Bygningen ble restaurert i nært samarbeid med antikvariske myndigheter. Bygningen er i dag innredet som skipper-/borgerhjem fra begynnelsen av 1800-tallet.

Christoffer Beers hus er et verdifullt kulturminne. Bygningen ble fredet i 1923 som et av de første i Norge. De kulturhistoriske verdiene ved Christoffer Beers hus er både knyttet til fasadeutformingen, interiøret, planløsningen og den bygningshistoriske utviklingen med deler fra ulike epoker. I eksteriøret skal både hovedstrukturen i det arkitektoniske uttrykket og detaljeringen, så som fasadeløsning, opprinnelige/eldre vinduer og dører, materialbruk og overflater opprettholdes.

Flekkefjord museum benytter bygningen som et aktivt element i sin kulturhistoriske formidling. I dag utgjør dette et svært viktig besøksmål for Flekkefjord museum.

http://www.vestagdermuseet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss