Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3051 Nordkapp Brygge AS - Brannsikring av Fiskernes Servicestasjon

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Selskapet Nordkapp Brygge AS eier og forvalter tre servicebrygger med tilhørende kaier i Honningsvåg sentrum. To av dem er utleid til fiskere, mens den midterste er tiltenkt brukt innenfor blant annet formidling av kystsamfunnets kulturhistoriske arv.

I 1995 ble alle tre bryggene fredet av Riksantikvaren. Den aktuelle Fiskernes Servicestasjonen er fredet utvendig med noen innvendige føringer. Bakgrunnen for dette er at bryggen er representativ for gjenreisningsarkitekturen i Finnmark etter
2. verdenskrig, hvor i hele Honningsvåg kun kirkebygget stod igjen etter bombeangrep og omfattende branner. Gjenreisningsbebyggelsen representerer en svært viktig epoke i byggevirksomheten i etterkrigstidens Norge. Bryggen er en viktig del av kystkulturen i den nordlige landsdelen. Disse tre servicebryggene har en helt sentral plass i samfunnet og i bybildet. Den arkitektoniske severdigheten er for lengst blitt en del av folkets tilknytning til hjemstedet Honningsvåg.

For å kunne ta vare på disse servicebryggene i fremtiden, samt skape nye verdier for samfunnet, er man avhengig av å få bryggene brannsikret i samsvar med regelverket.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss