Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3194 Bymuseet i Bergen - Bryggens Museum - Sikringstiltak

fikk på styremøtet 8. februar 2017 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til sikringstiltak ved Bryggens Museum

Bymuseet i Bergen ble etablert i 2005. Museet forvalter over 120 bygninger, en betydelig gjenstandssamling og gir museumsopplevelser til over 185.000 besøkende i året. Museet fanger ulike aspekter av Bergens fascinerende byhistorie, fra kongelige festlokaler i Håkonshallen til enkle pasientværelser på leprahospitalet St. Jørgen. Det store middelalder-materialet etter de arkeologiske utgravningene på Bryggen, hele det rekonstruerte bymiljøet i Gamle Bergen, utstillingene og friluftsmuseet på Hordamuseet, herskapsboligen på Alvøen, lystgården Damsgård, Bergen Skolemuseum i den gamle latinskolen og den unike brannhistoriske samlingen til Bergen Brannhistoriske Stiftelse.

Det omsøkte prosjektet omfatter utbedring av skallsikringen samt oppgradering av detektering og alarmering. Dette vil gi et særskilt sikret utstillingsareal som kan huse utstillinger med høy krav til sikring - en type areal som Bergen i dag mangler.

Bryggens Museum stod ferdig i 1976 og vurderes som et godt eksempel på brutalismens byggestil, og prisbelønt for sin arkitektur og universelle utforming. Bygget huser utstillinger, magasiner, kafe, museumsbutikk, auditorium og administrasjonsareal. Bygget er frittstående, med store glassflater i fasaden.

Museet ønsker i størst mulig grad å etablere permanente løsninger slik at museet settes i stand til også i fremtiden å huse utstillinger som krever særskilt sikringsnivå.

http:\www.bymuseet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss