Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3211 Varanger Samiske Museum - Kartlegging av privat gjenstandssamling – Helmer Losoas «Sjøsamiske samlinger»

fikk på styremøtet 8. februar 2017 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 kartlegging av Helmer Losoas «Sjøsamiske samlinger»

Hensikten med å kartlegging av Helmer Losoas private gjenstandssamling «Sjøsamiske samlinger», er å sikre kulturhistorisk verdifulle gjenstander for ettertiden. Samling på 1500-2000 gjenstander av kulturhistorisk art. Eieren, Helmer Losoas, har samlet gjenstander han kaller sjøsamiske gjenstander i en årrekke - både husgeråd, redskaper, fiskeutstyr, bekledning, mm.

Várjjat Sámi Musea/Varanger Samiske Museum (VSM) som faginstans, og Unjárga/Nesseby kommune som eier av bygg og samlinger (og den som eventuelt må kjøpe inn samlingen), ønsker å kartlegge samlingen før man kan vurdere den kulturhistoriske verdien.

En vurdering av Losoas samling ble utført i 2011 og en av konklusjonene var at det vil være synd om disse gjenstandene går tapt, i tilfelle det er kulturhistorisk verdifulle gjenstander i samlingen. Museet har derfor et sterkt ønske om å få kartlagt samlingen før det er for sent.

http:\www.varjjat.org

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss