Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3220 Aalesunds Museum - Diverse sikring

fikk på styremøtet 31. mars 2017 i Stiftelsen UNI kr. 90.000 til ovennevnte prosjekt

Aalesunds Museum er et kulturhistorisk museum organisert under Stiftinga Sunnmøre Museum. Stiftinga Sunnmøre Museum er regionsmuseum for Sunnmøre, med 12 underliggende avdelinger.
Aalesunds Museum består av fire bygninger. Hovedbygningen er den monumentale Rasmus Rønnebergs gate 16. Dette er opprinnelig en staselig privat byvilla i okergulpusset tegl med et stort valmet tak med «vipp», tekket med glasert takstein. Det ble bygget i 1918, tegnet av Osloarkitektene Ekman, Smith og Michalsen for grosserer Rasmus Rønneberg. Her er det utstillingslokaler og kontor, og via hagen er det også direkte adkomst til det tilliggende «Telehuset», der det er foredragssal og møterom med kjøkkenfasiliteter. Hovedhuset er regulert til spesialområde bevaring fra gjenreisningsperioden.

Museumsområdet ligger på Østre Korsahaug, midt i Ålesund sentrum. Parkområdet, kalt Museumshaugen, nord for hovedhuset, er et fredelig oppholdsareal for allmenheten med nærutsikt til byen. På området står en opprinnelig løe fra 1812, det såkalte «Båthuset» - et midlertidig utstillings-/magasinbygg fra 1934 og livbåten «Uræd» (Brudeegget).

Hovedbygningen rommer om lag 350 m2 med utstillinger, i tillegg til kontorer, møterom, lager og arkiv. Bygningen har i dag enkel kameraovervåkning over inngangspartiet og i utvalgte utstillingsrom, men det er ikke tilstrekkelig til å dekke hele museets samlede utstillingsområder. En utvidelse er ikke mulig fordi utstyret er utdatert. Også i hovedbygningen og foredragssalen er utstyret gammelt og slitasjen merkes. Aalesunds Museum står foran en periode med fornying og utvikling.

http:\www.sunnmoremuseum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss