Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3222 Østfoldmuseene, avd. Stiftelsen Fredrikstad museum - Elingaard herregård - Vindusbevaring

fikk på styremøtet 31. mars 2017 i Stiftelsen UNI kr. 300.000 til ovennevnte prosjekt

Elingaard er en gammel herregård hvor hovedbygningen eies av Fredrikstad Museum. Nå skal havestuen innenfor verandaen restaureres med interiørfarger og utstyr anno 1894. Stedet brukes både som museum, arena for kulturhistoriske arrangementer og til utleie for publikum – til f.eks. bryllup.

Hovedbygningen på Elingaard er ca 1000m² i grunnflate og med to etasjer blir det store fasader og i alt 112 vinduer. Vinduene er fra ulike tidsepoker, men majoriteten er fra 1949. Felles for alle er at de sårt trenger restaurering - dvs. ny kitting av ruter, utskifting av sprukket glass og maling med linoljemaling. Vinduene på sydsiden eksponeres for sterk sol, og det gamle kittet er blitt tørt og sprukket, slik at det nå ved regnvær er vanninntrenging flere steder.

http:\www.ostfoldmuseene.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss