Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3227 Østfoldmuseene, avd. Stift. Haldenvassdragets Kanalmusem - Flishuset - Restaurering av

fikk på styremøtet 31. mars 2017 i Stiftelsen UNI kr. 300.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Haldenvassdragets Kanalmuseum bygget og drev Kanalmuseet i ca. 20 år på frivillig basis. I 2006 overtok det konsoliderte Østfoldmuseet ansvaret for driften.
Stiftelsen eier Ørje Brugs område som ligger ved Haldenvassdraget og Ørje sluser. På området finner man tresliperibygning, «Tørka», bestyrerboligen Wang, arbeiderboliger og diverse uthus. Med stor frivillig innsats er alle disse kulturhistoriske bygningene blitt restaurert, bortsett fra Flishuset.

Flishuset på Ørje Brug er nå i så dårlig forfatning at det må rives og bygges opp på nytt. Det innebærer en viss risiko å la bygget bli stående slik det er i dag. Planen er å gjenbruke så mye som mulig at de gamle materialene i bygningen.
Flishuset skal innredes slik at det representerer en videreutvikling av aktivitetene på Brugsområdet.

Bygget skal benyttes til laboratorium, utstillinger og kontorplasser. I 1. etasje skal det være ambulerende kulturminne- og vandreutstillinger. I 2. etasje skal det være laboratorium for forskning som bl. a. skal benyttes av barn og unge i forbindelse med undervisning i temaer om biologisk mangfold og klimaendringer. Målet er å få til et opplevelses- og kompetansesenter for ferskvann rettet mot barn og unge.

Det er viktig for museet å få gjort noe med Flishuset da det skjemmer totalinntrykket av Brugsområdet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss