Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3266 - Saltens Dampskibsselskab - Bytte av rør på sentralkjelen på M/S Gamle Salten

fikk på styremøtet 7. juni 2017 i Stiftelsen UNI kr. 120.000 til ovennevnte prosjekt

M/S Gamle Salten er et av Norges fineste veteranskip og har status som verneverdig.
Det er en ekte utgave av 1950-årenes kystruteskip som i lengre perioder gikk som reserve-hurtigrute langs kysten av Nord-Norge. Etter flere ti-år med base på Sørlandet som blant annet skoleskip, gikk lokale krefter i Bodø, i 2008, sammen og fikk skipet "hjem igjen" til Bodø.

I 2015 ble Saltens Dampskibsselskab AS dannet med formål om kun å drifte
M/S Gamle Salten. Det arbeides ut ifra en visjon om at båten skal være "levende" og tilgjengelig hele året. Det er et ønske åpne skipet som museum, slik at flere får muligheten til å ta dette flotte skipet i nærmere øyensyn.

På M/S Gamle Salten kan det dekkes opp til 150 personer og båten har en overnattingskapasitet på opptil 60 personer. Med sin fine plassering i Bodø havn er den allerede blitt et viktig kystkulturminne for byen og området.

http://www.gamlesalten.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss