Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3303 - Karmsund folkemuseum - Brannsikring av båthuset i Dokken

fikk på styremøtet 7. juni 2017 i Stiftelsen UNI kr. 70.000 til ovennevnte prosjekt

Båthuset i Dokken ble oppført i 1996. Det er en utstillingshall for museets tradisjonsbåter. Bygningen ligger i Dokken friluftsmuseum på Hasseløy i Haugesund, som er en samling verneverdige museumsbygninger fra Haugesunds barndom. Nabobygningene er oppført i perioden 1840-1860.

Selve båthuset står like ved broen som binder Hasseløy sammen med fastlandet. På grunn av nærheten til broen, kom det pålegg om å installere sprinkleranlegg ved oppføring av båthuset. Dette sprinkleranlegget er i funksjon i dag. Det ble også installert brannvarslingsanlegg som er tilknyttet Haugesund brannvesen. Eksisterende brannsentral er i dag utdatert og delvis ute av funksjon, og det er ikke lenger mulig å få tak i nye deler. Ved siste kontroll ble museet pålagt å skifte ut hele sentralen.

Hele Dokken, med til sammen 8 kulturhistoriske bygninger og båthuset som rommer museets tradisjonsbåter. Ved innstallering av ny brannsentral er det ønskelig å planlegge slik at de andre bygningene i Dokken etterhvert kan knyttes på samme sentral.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss