Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3304 Norges Røde Kors - Samlinger for frivillige tilknyttet Visitortjenesten

fikk på styremøtet 7. juni 2017 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Røde Kors Visitortjeneste har som mål å være samtalepartner og medmenneske for innsatte som sitter i arrest, varetekt eller under soning. Tjenesten har visitorer knyttet til 33 fengsler over hele landet. Den gjennomsnittlige soningstiden i fengsel har økt og behovet for Visitortjenesten er økende.

Det er den fortrolige samtalen mellom frivillig og innsatt som er kjernen i Røde Kors Visitortjeneste. Den frivillige arbeider selvstendig. Røde Kors opplever at frivillige visitorer har et økende behov for møteplasser for erfaringsutveksling og kompetanseheving, der frivillige kan møte andre som jobber i tilsvarende situasjon.

Røde Kors ønsker å arrangere to samlinger for frivillige tilknyttet Visitortjenesten i 2017, en regional og en landsdekkende samling.

Visitortjenestens målgruppe er først og fremst sårbare innsatte, herunder innsatte som er varetektsfengslet med brev og besøksforbud, unge innsatte, førstegangs-sonere, utenlandske innsatte og innsatte som sjelden får besøk.
Spesielt arbeides det med varetektsinnsatte med restriksjoner som er underlagt politiets ansvar. Røde Kors er den eneste organisasjonen som har tilgang til å besøke varetektsinnsatte med restriksjoner i Norge i dag. Denne gruppen innsatte er i en spesielt sårbar situasjon, uten fengselingsvedtak og uten dom.

http://www.rodekors.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss