Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3346 Støtt Brygge AS - Brannsikringstiltak ved Støtt Gamle Handelssted

fikk på styremøtet 30. august 2017 i Stiftelsen UNI kr. 227.400 til ovennevnte prosjekt

Støtt Gamle Handelssted ble i 2009 erklært bevaringsverdig. Det ble dokumentert at det befant seg en rekke viktige kulturminner med stor antikvarisk verdi på Støtt. Dette satte i gang en viktig restaureringsprosess av bygningsmassen.

Det unike med Støtt Gamle Handelssted er at bygningsmassen ikke bare er restaurert med det formål å bevare og konservere, men strategien er å skape en arena for opplevelser innen natur, mat, historie og kultur. I denne sammenhengen ble Støtt Brygge etablert. Støtt Brygge står for drift av restaurant, overnatting og har stått for deler av oppgraderinger i bygningsmassen.

Gammelbutikken (bygget er fra 1878), Stabburet (bygget er fra 1700-tallet) og Rorbua (bygget er fra 1700-tallet), er alle fullstendig restaurert.

Bakeriet utgjør en sentral del av Det Gamle Handelsstedet på Støtt, og det er viktig at hele bygningsmassen på handelsstedet blir restaurert.

Støtten fra Stiftelsen UNI er øremerket brannsikringstiltak av Bakeriet der også brannvarsling i Stabburet og Gammelbutikken inngår.

http://www.stott.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss