Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3352 KA - Fullskalatesting av automatiske slokkesystemer

fikk på styremøtet 30. august 2017 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til ovennevnte prosjekt

KA er arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for de ca. 420 kirkelige fellesrådene i Norge. Disse lokalkirkelige organene har ansvaret for å forvalte mer enn 1590 av Den norske kirkes 1630 kirkebygg. Av disse er mer enn 950 fredet eller listeført av RA.

Gjennom mange år har KA arbeidet for å øke og forbedre kirkebyggenes sikringsnivå. Kirkebygg har ofte tørre, eldre konstruksjoner med en lofts- og tårnkonstruksjon som kan gi rask brannutvikling. Store nasjonale og lokale kulturhistoriske verdier går tapt hvis en kirke brenner ned.

Mange av kirkene i Norge har lang innsatstid, og brannmannskapene mangler ofte nødvendig utrustning. Fagmiljøene er derfor enige om at det bør satses mer på automatiske slokkeanlegg som sikringstiltak på de verdifulle kirkene.

På grunn av kompleksiteten knyttet til anskaffelse av automatiske slokkesystemer, er dette et prosjekt som KA ønsker å gjennomføre på vegne av de lokale kirkeeierne. KA har i samråd med relevante faginstanser konkludert med at en gjennomføring av en fullskalatest av automatiske slokkesystemer vil være den beste måten å tilføre området nødvendig kunnskapsgrunnlag.

Neste steg er å få testet nye og etablerte slokkesystemer i en fullskalatesting.
Testingen skal søke å avdekke om det finnes utstyr som bruker mindre vann, men som likevel holder mål i forhold til testkriteriene. Enklere systemer kan også medfører mindre inngrep i bygningskroppen.

http://www.ka.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss