Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3361 Sunnmøre Museum - Brannalarm i 6 antikvariske hus

fikk på styremøtet 30. august 2017 i Stiftelsen UNI kr. 120.000 til ovennevnte prosjekt

Sunnmøre Museum er en del av Stiftinga Sunnmøre Museum som er det konsoliderte museet i regionen.

Husene som blir ytterligere sikret i h.h.t. sikringsplan er:
Slettereistava fra Klokk i Sykkylven, bygd i 1836. Slettereit var opprinnelig en husmannsplass. Den store stua er rikt dekorert.

Borgund fri- og fattigskole ble opprettet i 1743 og er et av de eldste skolebyggene i landet. Her bodde det en lærer, en husholderske og 12 elever.

Bakkestova fra Habostad i Stranda. Kårstua er fra 1867 og har røykovn. Storstua erstattet en gammel stue i 1876. Huset viser overgangen fra røykstue til jernovn.

Framgardsstova fra Habostad i Stranda ble bygd i 1829. Huset er et godt eksempel på hustypen som var vanlig i indre strøk av Sunnmøre fra slutten av 1700-tallet.

Liabygdstova fra Overå, Stranda. Denne ble bygd i 1856 og inneholder røykstue med gang, kjøkken og kammers. Grue og bakerovn er bygd utenpå huset.

Opshaugløa fra Opshaug, Stranda ble bygd i 1863 og ble i sin tid ansett som den største på Indre Sunnmøre. Her både løe og fjøs

http://www.sunnmore.museum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss