Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3363 Bergen Røde Kors - Prosjekt arbeidstrening for straffedømte

fikk på styremøtet 30. august 2017 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Bergen Røde Kors og Nettverk etter soning jobber med å få etablert et eget tilbakeføringssenter for tidligere straffedømte i Bergen. Målgruppen er innsatte som skal løslates eller har vært løslatt i Bergensområdet, og omfatter alle, uansett typen dom, alder, kjønn, religiøs tilhørighet osv., i tråd med Røde Kors sine etiske og humanitære grunnprinsipper. Hovedmålet er å hjelpe denne målgruppen ved å tilby et positivt sosialt nettverk, arbeidstrening, og mulighet til å delta i kreative og meningsfylte aktiviteter.

Tilbakeføringssenteret skal drives av Røde Kors ansatte og frivillige, i samarbeid og med faglig støtte fra Kriminalomsorgen Region Vest og Friomsorgen.

Urban lnfrastructure har allerede et samarbeid med Nettverk etter soning i Oslo som har drevet Red Bike sykkelverksted og kafe en stund. Dette er et velprøvd prosjekt, som man ønsker å videreføre i Bergen.

Nettverk etter soning i Bergen har inngått en intensjonsavtale om et samarbeid med UIP der det kan bli mulig å komme i fast arbeid etter endt arbeidstrening. Dette tilbudet vil videreføre opplæring og kompetanse. Både sykkelreparatør og kafedrift vil gi kompetansebevis og verdifull erfaring.

Det er ønskelig med et lokale like utenfor bykjernen som kan bli et naturlig samlingspunkt for bydelens beboere. Ensomhet er en av vår tids folkesykdommer, og i kafeen vil alle være velkommen. En positiv møteplass på tvers av generasjoner og kulturer. Miljøet sykkelverkstedet og kafeen skaper, vil bli en utmerket arena for å integrere straffedømte i lokalsamfunnet etter endt soning.

http://www.bergenrodekors/bergen

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss