Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3369 Kragerø Kystlag - Tiltak for skipssikkerheten om bord i BF Gamle Kragerø

fikk på styremøtet 30. august 2017 i Stiftelsen UNI kr. 88.900 til ovennevnte prosjekt

Kragerø Kystlag ble stiftet 7. mars 2007 og 284 medlemmer. Aktiviteten til laget favner et bredt spekter, der en egen ferjegruppe har ansvaret for den fredete bilfergen «Gamle Kragerø». Bevaringen av «Gamle Kragerø» er tuftet på frivillighet med aktivt sjømannskap i bunnen. Fartøyet er et kjært og trofast innslag i Kragerø og skjærgården rundt.

BF «Gamle Kragerø» representerer nasjonalt de mindre bilfergene i stål med åpent dekk og sidehus. Denne typen var svært utbredd i kortere samband med mindre trafikk, særlig sørpå. I dag er denne fergetypen så godt som borte langs vår langstrakte kyststripe.
«Gamle Kragerø» ble satt i drift kun 2 måneder etter opphevingen av import-reguleringen av bil i Norge. Således symboliserer og illustrerer fergen samfunnsutviklingen på 1960-tallet og har derfor høy nasjonal transporthistorisk verdi. Den ble fredet av Riksantikvaren 28. juli 2009 som fartøy nr. 3 i Norge.

Kragerø Kystlag gjør årlig en stor innsats for å holde fartøyet sertifisert og teknisk oppegående for å tilfredsstille alle krav som settes av Skipskontrollen og Sjøfartsdirektorartet. I tillegg skal dette være i tråd med fredningsbestemmelsene slik de er utformet av Riksantikvaren gjennom fredningsvedtaket.

http://www.kragerokystlag.com

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss