Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3379 Tromsø Røde Kors - Utbedring av kafélokaler til arbeidstrening

fikk på styremøtet 18. oktober 2017 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Tromsø Røde Kors har ca. 600 aktive frivillige og mye aktivitet i sitt gamle hus. I mange år har de hatt ulike arbeidstreninger for blant annet tidligere rusmiddel-avhengige, straffedømte og personer som strever med psykiske problemer. Erfaringen er at arbeidstrening i Røde Kors gir tilhørighet til et positivt miljø og mestringserfaringer verdt å bygge videre på.

Røde Kors huset i Jonas Lies gate ble bygget som Marinens administrasjonsbrakke før krigen. Røde Kors flyttet inn i 1956. De første årene ble huset brukt som skole-bygg for sykepleierskolen. Huset har rommet mange ulike aktiviteter og mange Tromsøværinger har vært knyttet til aktiviteter i huset gjennom årene. I forbindelse med at Tromsø Røde Kors ble 100 år i 2016 ble det påbegynt et arbeid med å ta vare på og formidle historien i samarbeid med Statsarkivet. Kaféen vil være en arena for å formidle historien både gjennom utforming og aktiviteter.

For å drive kafé stilles det krav til lokalene for å sikre god hygiene og trygg mat. Kjøkkenet trenger totalrenovering, og et lagerrom må bygges om til omkledningsrom for kjøkkenpersonell.

http://www.rodekors.no/tromso

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss