Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3402 Surnadal Røde Kors Hjelpekorps - Kjøp av båt med utstyr

fikk på styremøtet 6. desember 2017 i Stiftelsen UNI kr.200.000 til ovennevnte prosjekt

Surnadal Røde Kors er et aktivt lag underlagt Norges Røde Kors og består av tre avdelinger - lokalforening, hjelpekorps og omsorg. Hjelpekorpset har et 20-talls aktive medlemmer på alarmliste, som er godkjente til aksjoner.
Surnadal kommune har mange fjorder med en kystlinje på 136 km og dekker 42 % av Trollheimen, samt at Hjelpekorpset også dekker den frivillige beredskapen i Halsa kommune. Dette innebærer totalt en svært lang strandlinje. Hjelpekorpset blir også utkalt av Hovedredningssentralen til oppdrag som innebærer søk og redning, og har den siste tiden vært utkalt på flere aksjoner der behovet for bruk av båt har vært til stede.

Hjelpekorpset planlegger nå økt aktivitet i publikumsopplæring i vannvett og søker med dette om støtte til satsingen. Den tyngste investeringen er da naturligvis båt med nødvendig utstyr.

Kun to kommuner i Norge har flere turisthytter enn Surnadal og man merker en sterkt økende oppdragsmengde, især i Trollheimen, der Trollheimshytta, som hoveddestinasjon i Trekanten (DNT), ligger i hjelpekorpsets område. For å komme til her må Gråsjøen passeres, en strekning som krever mange timers gange dersom man ikke har båt. Det har de senere årene vært store problemer med å låne båt, noe som medfører lang ventetid for de som trenger hjelp med uttransport fra Trollheimshytta og Trollheimen. Ved å disponere egen båt for minimum 6-8 personer, ville det vært langt enklere, og responstida ville bli redusere betydelig. I tillegg til Trollheimen er det også et stort utfartsområde med fritidshus i Surnadal. Det er store vann med veitilførsel, og en egen båt som til enhver tid står rigget på henger, ville forkorte utrykningstiden enormt. Det samme er også tilstede ved alle fjordene på Indre Nordmøre.

http://www.rodekors.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss