Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3403 Norske Redningshunder Bodø lag - Anskaffelse av en scooter, kapellhenger og kjelke

fikk på styremøtet 6. desember 2017 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Norske Redningshunder (NRH) er en frivillig redningsorganisasjon som trener hunder og førere for tjeneste i redningsaksjoner.
NRH ble stiftet i 1956 og dekker hele landet. Organisasjonen er delt opp i distrikter med tilhørende lokallag. Bodø lag tilhører Distrikt Søndre Nordland; et distrikt som strekker seg fra Nord-Trøndelag i sør til Hamarøy i nord. Rana og Mosjøen lag tilhører også distrikt Bodø.

Det tar 2-3 år å utdanne en redningshund. Under opplæringen lærer man blant annet hvordan trene hund, førstehjelp, samband, orientering og å overleve ute. Når de blir utkalt på en aksjon, skal de være rustet til å kunne være ute et døgn.
Hundene kan være godkjente innenfor en eller flere disipliner:
• Ettersøk – søk i skog, mark og bebyggelse
• Lavine – søk i skred
• Katastrofesøk – søk ved naturkatastrofer og i ruiner

NRH er en del av Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum (FORF), sammen med andre redningsorganisasjoner som Norsk Folkehjelp og Røde Kors.
Redningstjenesten i Norge er i stor grad tuftet på frivillighet. Det å være aktiv i NRH er en livsstil. Bodø lag har hatt en enorm vekst de siste ti årene. Fra to godkjente redningshund-ekvipasjer i 2006, har de nå elleve.

De fleste utdanner hundene sine for ettersøk, altså søk i skog og fjell, men også i urbane strøk. I Bodø lag er det kun en hund som er lavinegodkjent. I hele distriktet har de kun tre lavinegodkjente hunder, noe som er svært lite med tanke på hvor stort distriktet er. Interessen for å trene lavine har eksplodert det siste året.
For å kunne trene lavine kreves det en god del utstyr i tillegg til å ha en hund som duger. Snøscooter er et viktig redskap. Hundene trenger å trene på transporten (sitte bak på kjelken). I tillegg brukes snøscooter for å transportere hundene og hundeførerne ut til områdene hvor det trenes.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss