Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3404 Nettverk etter soning - Østfold Røde Kors - Redningsflåte, nødsignalutstyr, brannslukker og redningsvester til seilbåt

fikk på styremøtet 6. desember 2017 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

«Nettverk etter soning» (NES) er landets største ettervernstiltak i sitt slag og et tilbud til mennesker som har behov for meningsfylte fritidsaktiviteter, og som ønsker å bygge nye sosiale nettverk etter gjennomført straff. Gjennom frivillig innsats og aktiviteter får deltakerne trent sosiale ferdigheter, økt sin sosiale kompetanse og økt muligheten til å etablere nye sosiale nettverk.

NES ble formet ut ifra den omfattende brukerundersøkelsen «Et helt vanlig liv» som viste at sosialt nettverk er avgjørende for å unngå tilbakefall til kriminalitet og rus.
Prosjektet startet i Oslo i 2004 og eksisterer i dag som fast Røde Kors-aktivitet i Oslo, Østfold, Bergen, Ålesund, Trondheim og Stavanger.

I NES hjelper de frivillige tidligere straffedømte å bygge nye sosiale nettverk og å skaffe seg nye fritidsinteresser. Det etableres kontakt mens deltakeren enten sitter i fengsel, er under samfunnsstraff eller er underlagt elektronisk kontroll. Man kan også ta kontakt etter endt soning.

Våren 2017 kjøpte NES i Østfold en seilbåt. Båten brukes til turer, regatta og utlån til deltakere og frivillige. Båten er så langt satt i god stand, det er gitt grunnleggende opplæring og flere turer/aktiviteter er gjennomført. Det er ca. 50 deltakere i «Prosjekt Rett kjøl». Båten trenger en del nytt sikkerhetsutstyr.
«Skal du slutte å ruse deg og å tenke kriminalitet, må du erstatte det med noe nytt» utalte en deltaker på en av sine første seilaser: «Jeg vil bli en seiler, ikke en rusmisbruker og kriminell», la han til.

http://www.rodekors.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss