Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3414 Universitetet i Bergen - Bevaring og sikring av montere ved nye naturhistoriske utstillinger

fikk på styremøtet 6. desember 2017 i Stiftelsen UNI kr. 1.000.000 til ovennevnte prosjekt

Universitetet i Bergen (UiB) er ansvarlig for museumsaktiviteten som er inndelt i to samlinger; de historiske samlinger og de naturhistoriske samlinger. De naturhistoriske samlingene har hatt sin museumsaktivitet i det fredede bygget Muséplass 3, som er Norges eldste museumsbygning.
Rehabilitering av bygget er i gang. Første byggetrinn, sørfløyen, ble ferdigstilt i 2015 og huser nå universitets aula. Andre byggetrinn er i arbeid og skal stå ferdig til innflytting sommeren 2018. Bygget er da klart til å huse nye, naturhistoriske utstillinger.
De nye utstillingene skal være ferdig installert til sommeren 2019, da museet skal gjenåpne.

Montrene har noe ulik karakter der noen er fredet på stedet og andre har fått status bevaringsverdige og lagres midlertidig. For at monterne skal være oppdatert med hensyn til sikkerhet er det nødvendig med grundig rehabilitering.

Museplass 3-huset har ca. 80 montere. De gamle montrene som er fredet har tynne listverk og store glassflater med håndlaget og blåst glass som gir monterne en egen karakter. Glassene er tynne og svært ømfintlige. De store flatene og spinkle trerammene gir stor belastning på hengsler og dører når de åpnes. De historiske glassene skaper imidlertid, sammen med lyset, en helt spesiell romopplevelse som det er viktig å ta vare på.

http://www.uib.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss