Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3731 Slaabervigs Venner - Restaurering av gammel hagemur i Slaabervig friområde

fikk på styremøtet 11. april 2018 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Slaabervig er et 40 mål stort friområdet på Hisøy i Arendal. Det ligger idyllisk til ned mot Galtesund ved innseilingen til Arendal. I reguleringsplan fra 2000 er det regulert som friområde til kulturell bevaring.

Før 1970 var området i privat eie av familien Kløcker. Hisøy kommune kjøpte så området. Slaabervig består av et eldre hageanlegg med terrasser og store flotte hagemurer. Det består også av et markområde som tidligere var dyrket, samt et variert skogområde som blant annet inneholder gamle steingjerder. Området har en 400 m lang strandlinje ned mot Galtesund.

Etter 1970 har området grodd igjen og murer har forfalt. En gammel sveitservilla som tilhørte familien Kløcker ble ikke vedlikeholdt etter 1970, og den ble derfor brent ned i 1972.

Foreningen Slaabervigs Venner på Hisøy ble stiftet i mars 2013 med formål å bringe Slaabervig tilbake til gammel prakt, og dermed gjøre det attraktivt som friområde for alle innbyggerne i Arendal kommune. Foreningen har hvert år lagt ned hundrevis av dugnadstimer til:
• Fjerning av fylling etter villaen. Restaurert tilkomstveier og murer tilknyttet villaen
• Turstiprosjekt

Men det står igjen en viktig oppgave: Restaurering av gamle hagemurer med en total lengde på ca. 80m. 20 m av denne er i kritisk forfatning slik at den utgjør en fare for brukere av Slaabervig.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss