Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3735 Stiftelsen Bratteklev Skipsverft - Brannvarslingsanlegg

fikk på styremøtet 11. april 2018 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til ovennevnte prosjekt

Bratteklev skipsverft ligger ved Galtesund på vestsiden av Tromøy i Arendal kommune. Opprinnelig var eiendommen, et bruk der folk levde av jordbruk og fiske. I 1860-årene ble Bratteklev kjøpt av kaptein O. B. Sørensen som etablerte skipsverftet og drev internasjonal rederivirksomhet inkl. islandsfiske samt sel- og hvalfangst. Bratteklev skipsverft omfatter bedding, spanteplan, sagbruk og høvleri, smie, verksteder med maskiner og verktøy, samt et loft til reparasjon av seil.

Ved Bratteklev skipsverft ble det bygget 14 skip i perioden fra 1867 og frem til 1924, av disse var åtte seilskuter i tre. Fra 1924 og frem til andre verdenskrig ble det utrustet skip og foretatt reparasjoner ved verftet. I nyere tid, helt frem til 2002, har skip ligget i opplag her. Bratteklev har meget stor grad av autentisitet, og Riksantikvaren har uttalt at stedet er unikt både bygningshistorisk og sosial- og næringshistorisk i lokal og regional så vel som i nasjonal sammenheng. Bygningene ble fredet etter Lov om kulturminner i 1993.

I 2015 etablerte familien Smith-Sørensen en privat stiftelse sammen med Arendal kommune og Aust-Agder fylkeskommune. Formålet med stiftelsen er å bevare og utvikle bruken av bygninger, bygningsmiljø og samlinger tilknyttet Bratteklev, til nytte for allmenheten.

For å kunne ivareta sikkerheten til besøkende og sørge for tidlig deteksjon og varsling av et branntilløp, må det installeres automatisk brannalarmanlegg.
Tidlig varsling er svært viktig for å sikre verdier.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss