Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3747 Diakonhjemmet Sykehus - Tredemølle i forbindelse med etablering av aktivitetsmedisinsk senter

fikk på styremøtet 11. april 2018 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Diakonhjemmet Sykehus er heleid av Stiftelsen Det norske Diakonhjem.
Aktivitetsmedisinsk senter ved Diakonhjemmet sykehus er under etablering, og det er ønskelig å kjøpe inn en medisinsk tredemølle Tredemøllen vil bli brukt både i forskningsprosjekter og i klinisk oppfølgning av pasienter med kroniske lungesykdommer, hjertesvikt og revmatologiske sykdommer.
Pr i dag har ikke disse pasientgruppene et optimalt tilbud på Diakonhjemmet Sykehus

Aortastenose (forsnevring av hovedpulsåreklaffen) som skyldes forkalkning av aortaklaffen, er den vanligste formen for hjerteklaffsykdom i verden og utgjør den hyppigste årsak til hjertekirurgi. Oppfølgning av pasienter som har fått påvist mindre-enn-alvorlig aortastenose utgjør en betydelig del av utredningene på en hjertepoliklinisk, og sykdomsprogresjonen er svært variabel.

Ved studie, ønsker man å kartlegge hvorvidt andre, langt mindre krevende undersøkelser for avdekking av alvorlig aortastenose, er følsomme nok (eller mer følsomme en dagens oppfølgningsstrategi) til å avdekke overgangen fra mindre-enn-alvorlig til alvorlig aortastenose og derav behov for inngrep.

Tredemøllen vil inngå som en viktig del av studien.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss