Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3756 HSD Sunnhordland AS - Sikringsprosjekter på veteranskipet M/S Sunnhordland

fikk på styremøtet 11. april 2018 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til ovennevnte prosjekt

M/S Sunnhordland ble opprinnelig bygget som ubåtjager og eskorteskip for US Navy i Chicago i 1943. Skipet ble stasjonert ved Gibraltar og seilte under engelsk flagg frem til slutten av 2. verdenskrig i 1945, da hun ble levert tilbake til USA.
På Vestlandet var det et stort behov for transport av varer og folk. Her ble tidligere ubåtjagere kjøpt av ulike rederi og ombygd til rutefart. Et av disse var HMS «Kilchrenan» som ble ombygd og fikk navnet M/S «Sunnhordland».
M/S «Sunnhordland» var den gang et av de største, raskeste og fineste lokalruteskipene. Hub var «Snøggruta» som bandt sammen byen Bergen med Sunnhordland og ytre Hardanger-regionen, i en viktig tid i etterkrigsåra og frem til 1970-tallet. I 1974 ble skipet solgt til Finland. Eierne i Finland har tatt godt vare på skipet, og det er et flott kulturminne som nå er kommet hjem til Vestlandet.

Veteranskipet er nå eiet av selskapet HSD Sunnhordland AS som er et ideelt selskap.

Siden overtakelse høsten 2016 har det vært et kontinuerlig arbeid med å gjenskape båten så identisk som mulig. Et stort fokus har vært å ivareta sikkerheten om bord etter dagens krav, både med hensyn til brannsikring og sikkerheten til besøkende, passasjerer og mannskap.

http://www.mssunnhordland.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss