Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3768 Finn Olsen AS - Brannforebyggende tiltak til Selsøyvik Handelssted

fikk på styremøtet 11. april 2018 i Stiftelsen UNI kr. 75.000 til ovennevnte prosjekt

Aksel Olsen og Tone Hammersmark Olsen er eiere og drivere av Selsøyvik Handelssted. Handelsstedet har vært i familien Olsens eie siden 1935 og de er tredje generasjon som bor og driver der. Othelius Olsen, Aksels farfar var husmann under væreier Jæger. Da Jæger gikk konkurs i 1924, drev banken i Brønnøysund stedet og virksomheten noen år med en bestyrer.

Selsøyvik handelssted ble fredet i 1942 etter Bygningsfredningsloven av 1920.
Aksel og Tone Olsen overtok Handelsstedet i 1990 og har siden den tid restaurert bygningene. De har hatt flinke håndverkere som har kunnet det gamle håndverket, og hele tiden i godt samarbeid med Fylkeskonservatoren i Nordland. Nå er alle bygningene ferdigrestaurert utvendig, mens noe mer arbeid innomhus gjenstår.

Landhandelen har vært i drift siden slutten av 1700-tallet og er fortsatt i daglig drift. Hovedhuset og Rødstua benyttes til overnatting for turister og i den gamle tjener¬fløyen er det kafédrift om sommeren.

http://www.selsoyvik.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss