Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3804 Kirkens SOS i Møre og Romsdal - Annonsering og informasjon, samt utstyr i forbindelse med etablering av SOS-chat på Søre Sunnmøre

fikk på styremøtet 5. juni 2018 i Stiftelsen UNI kr. 190.000 til ovennevnte prosjekt

Kirkens SOS i Møre og Romsdal er ett av 12 sentre på landsbasis som utgjør landets største krisetjeneste på telefon og nett. Kirkens SOS i Møre og Romsdal besvarer rundt 16.000 henvendelser pr år ved hjelp av sine 100 frivillige, og er en viktig selvmordsforebyggende tjeneste. Kirkens SOS er en døgnåpen krisetjeneste på telefon, SOS-meldinger på internett og SOS-chat.
Det er nå ønskelig å starte opp krisetjenesten SOS-Chat på Søre Sunnmøre.
Formål med prosjektet er å redde flere liv og gi livsmot til flere brukere av krisetjenesten, og det er ønskelig å skape bedre tilgjengelighet for unge mennesker i krise.

Kirkens SOS i Møre og Romsdals hovedsenter for administrasjon/vaktavdeling ligger i Ålesund. I tillegg har de egen vaktavdeling i Molde. Prosjektets nedslagsfelt gjelder kommunene Volda, Ørsta, Hareid, Ulstein, Herøy, Vanylven og Sande. Nå er det et mål å etablere egen vaktavdeling for SOS-chat i dette området for å kunne rekruttere flere frivillige og dermed styrke beredskapen.

SOS-chat trenger flere frivillige for å kunne betjene pågangen. Den største gruppen brukere av SOS-chat er mellom 15-20 år. Å kunne komme i tidlig dialog med unge mennesker i krise, tror man kan ha varige konsekvenser for deres helse og fremtid. Det samarbeides med skolene i fylket for å gjøre tjenesten kjent.

Prosjektet vil skape større tilgjengelighet for ungdom i krise gjennom rekruttering og opplæring av egnede frivillige. Man tror at prosjektet vil kunne rekruttere frivillige fra et område som i dag har for lang reiseavstand til vaktavdelingen i Ålesund.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss