Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3814 Det Midthordlandske Dampskibsselskab AS - Lekkasje- og brannvarslingsanlegg samt til 4 nye redningsflåter for M/S Midthordland

fikk på styremøtet 5. juni 2018 i Stiftelsen UNI kr. 451.550 til ovennevnte prosjekt

Det Midthordlandske Dampskibsselskab AS ble stiftet første gang i 1889 og gjenstiftet i 1995, og eier og drifter veteranbåten M/S Midthordland.
M/S Midthordland er vernet av Riksantikvaren.

Fartøyet er en sjøbuss som opprinnelig har gått i rutetrafikk i Bjørnafjordsbassenget fra 1947 til 1970. M/S Midhordland var datidens riksvei for innbyggerne i kommunene rundt Bjørnafjorden. Etter 1970 hadde M/S Midthordland en litt «omflakkende» tilværelse i Norge, Sverige og Storbritannia som charter- og opplæringsbåt. Båten ble kjøpt tilbake til Norge i 1987 og kom tilbake til sitt opprinnelses-sted Bjørnafjorden i 1994. Etter den tid er det lagt ned et omfattende restaureringsarbeid, og båten eies og driftes i dag av lokale ildsjeler fra kommunene Os, Tysnes og Fusa.

Bruken av båten er i dag til skoleturer, blåturer, bryllup, veteranbåtsamlinger osv., i Bjørnafjorden og Bergensområdet.

Det kreves mye økonomisk og øvrig innsats for å klare å vedlikeholde og drifte båten.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss