Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3847 Høre/Vestre Slidre Røde Kors Hjelpekorps - Innkjøp av ATV og multihenger

... fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Høre Røde Kors Hjelpekorps ble etablert i 1949, og har i dag 17 godkjente frivillige som har gjennomført omfattende opplæring innenfor hjelpekorps. Hjelpekorpset fikk i februar 2018 tilbud om å være ansvarlige for den frivillige beredskapen i Vestre Slidre kommune i Valdres, Oppland fylke. Frem til da har denne beredskapen vært et felles ansvar fordelt mellom flere Røde Kors foreninger i Valdres.

Da Høre overtok ansvaret ble det geografiske området til vårt hjelpekorps betydelig utvidet, og inkluderte da også flere større hyttefelt.
Høre/Vestre Slidre Røde Kors Hjelpekorps har siden februar opplevd en økning i antall operative hjelpekorpsmedlemmer som gjennom året gir gratis av egen innsats og fritid for å ivareta mennesker med behov for øyeblikkelig hjelp i området. Dette være seg rednings-oppdrag, søk- og leteaksjoner, sanitetsvakter ved større arrangementer. Nå øker oppdrags-mengden pga det økte geografiske området, men også fordi stadig flere mennesker benytter seg av fjellområder i kommunene og de mulighetene som finnes der.

Med utvidelsen av det geografiske område er det i dag 29 hytte- og velforeninger, og over 2600 hytter. Dette er mye i en kommune med knapt 2130 innbyggere, som mangedobler innbyggertallene i høysesonger. Hjelpekorpset er en viktig aktør i kommunen og er i tett kontakt med både fastboende og hytteeiere. Særlig er det blitt behov for å investere i en ATV med multihenger da mange oppdrag, både sommer og vinter, foregår et godt stykke fra bilvei. Fjellturistene blir stadig flere, og de bruker fjellet og naturen på andre måter enn tidligere. Over lange avstander og i utfordrende terreng tar det tid å komme seg frem til mennesker som trenger hjelp.

En ATV gjør oppdragene enklere å gjennomføre, og innebære et betydelig løft for sikkerheten til både fastboende og tilreisende i kommunen. Det er etterspørsel etter ATV på stort sett alle leteoppdrag på vår, sommer og høst.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss