Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3853 Stiftelsen Sula Fyr - Rehabilitering av uthuset ved Sula Fyr

... fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 90.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Sula Fyr drives som en frivillig stiftelse med formål å ta vare på fyrstasjonen og gjøre den tilgjengelig for publikum.

Fyret har navn etter fiskeværet Sula, nordvest for Frøya og er fra 1909. Fyret med tilhørende bygningsmasse er vernet av Riksantikvaren. Det drives aktivt utleie av selve fyrmesterboligen og det tilbys guiding i selve fyret. Området er ellers en godt besøkt severdighet som trekker turister året rundt.

Nå har man planer om å bygge om det gamle uthuset for å kunne tilby toalettfasiliteter, verksted/atelier for kunstnere, overnatting, enkelt kjøkken.Med en planlagt ombygging vil man kunne tilby økt kapasitet på overnatting og ikke minst ordnede toalettfasiliteter for dagsbesøkende og ved utendørs arrangementer som konserter bryllup og lignende. Dette vil i neste runde øke inntektene til stiftelsen slik at de bedre kan ta vare på denne historiske, flotte bygningsmassen. Prosjektet vil gjøre området mer attraktivt og tilgjengelig for publikum.

Stiftelsen har i flere år drevet et utleieprosjekt som spisser seg inn mot kunstnere. Det ombygde uthuset vil bidra til å gjøre dette prosjektet mer attraktivt for aktuelle kunstnere og bidra til at kunstnerprosjektet består, da man planlegger at det skal huse et verksted/atelier.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss