Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3854 Norsk Folkehjelp Vegglig og Rollag - ATV/"terreng ambulanse" til barmarks redningstjeneste

... fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Norsk Folkehjelp Sanitet Veggli og Rollag er en del av den frivillige redningstjenesten. I dag er de 114 medlemmer, hvorav ca. 30 er aktive, med kompetanse og erfaring innen akutt førstehjelp og drift og organisering av søk og redningstjeneste. Redningsgruppen står i beredskap for politi, AMK (akuttmedisinsk kommunikasjonssentral), og HRS (Hovedredningssentralen) for oppdrag med akutt førstehjelp, transport av syke og skadde utenfor vei, og søk- og redningsaksjoner i Rollag kommune og Numedal.

Numedal er et populært mål for turister og fritidsbeboere som setter pris på vakker natur. Turismen og bruken av naturen er økende gjennom alle årstider. Forventingene til den frivillige redningstjenesten blir større og man ser et økende behov for å styrke beredskap for oppdrag og aksjoner på barmark.

Det er svært få gode alternativer til utstyr for pasienttransport utenfor veg på markedet i dag. De ønsker derfor å være med på et prosjekt å utvikle en egen tilhenger til dette formålet, i samarbeid med en av sine medlemmer og komposittlinjen på fagskolen Tinius Olsen på Kongsberg. Påbygget på denne hengeren skal bygges slik at man kan bytte understell mellom barmark og snø (hjul og ski), slik at den kan benyttes gjennom hele året.

Norsk folkehjelp Veggli og Rollag vil være med under hele prosjektet og stå for utprøving i praksis. Utviklingen av denne hengeren forventes å starte høsten 2018.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss