Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3860 Tynset Røde Kors Hjelpekorps - Snøskuter med kjelke for lokal avd. i Engerdal

fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Tynset Røde Kors Hjelpekorps består i dag av 30 medlemmer, og er i dag den største foreningen i Nord-Østerdalen. For å utnytte ressursene bedre har de opprettet en egen underavdeling med medlemmer i Sømådalen i Engerdal kommune. Den består av 7 fullverdige medlemmer og har 4 til under opplæring. Alle bor eller holder til i Sømådalen.

På grunn av l lange avstander ønsker man å bygge opp utstyrsparken ved avdelingen i Sømådalen for at man skal kunne rykke ut enda raskere og ha bedre utstyr ved oppdrag. I dag har de 2 snøskutere som står stasjonert på Tynset, men de ønsker å gå til innkjøp av en tredje snøskuter som kan stå permanent til Sømådalen.

I dag er det ingen annen frivillig organisasjon i hele Engerdalen som dekker dette tilbudet. Den nærmeste hjelpekorpsavd. er i Trysil og Tolga/Tynset med 1-2 timer reisevei. Dette gjør at det blir en veldig forsinket respons for den skadde/syke når man må stå og vente på utstyr fra andre plasser eller låne privat utstyr. Engerdalen ligger også helt i utkanten av hva Luftambulansen har av operasjonsområde. Dette er også grunn til at man ønsker å utvide tilbudet.

Hjelpekorpset dekker et hull i den frivillige og offentlige redningstjenesten som krever dyrt og moderne utstyr for å kunne opprettholde egensikkerheten og dritsikkerheten for sine mannskaper og de tilskadekommende. De har lange avstander i fjellheimen og når de er på oppdrag i fjellet kan det bety mye å ha lokale ressurser klare til å rykke ut. Dette vil gi et løft både for Tynset og Sømådalen da man får et nytt kjøretøy inn og får plassert en av dem i Sømådalen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss