Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3862 Vatne/Tennfjord Røde Kors - Kjøp av ATV med belte

fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Vatne/Tennfjord Røde Kors Hjelpekorps er et aktivt lokallag lokalisert på Vatne på Sunnmøre. I fjord ble Vatne/Tennfjord Røde Kors 50 år, og alle hjelpekorpslederne ble samlet for å fortelle sine historier oppgjennom årene.
I dag har hjelpekorpset 38 godkjente medlemmer.

Røde Kors Hjelpekorps er en frivillig organisasjon som bidrar i lokalsamfunnet med mye forskjellig. De er på plass om en katastrofe/uønsket hendelse skulle inntreffe, og de bistår med henteoppdrag og med søker etter savnede.
I 2017 ble Hjelpekorpset Vatne/Tennfjord utkalt på hele 18 aksjoner.
Opp gjennom årene er det blitt til at Hjelpekorpset nesten ikke lenger blir sett på som en «frivillig» ressurs. Det blir nesten en forventning i samfunnet, også i de offentlige etatene att hjelpekorpset til enhver tid skal være klare og ha det rette utstyret.

Hjelpekorpset har i gjennomsnitt 4 henteoppdrag/akutte aksjoner på vinterføre. Da er de avhengig av snøscooter/ATV m/belte for å kunne utføre disse oppdragene. Hjelpekorpset har i dag en scooter, som snart er 20 år gammel. Det er derfor litt med hjerte i halsen at de henteoppdrag eller søksoppdrag med denne. Ved flere anledninger er det blitt diskutert om man burde trekke seg ut av vinterberedskap, men konklusjonen er hver gang blitt at dette vil svekke «tilbudet» i lokalmiljøet om noe skulle skje.

En ATV kan brukes til transport av personell ute i søketeig med lange avstander, til transport av pasienter over lengre etapper der man ikke kommer til med bil på sommeren. Hjelpekorpset har også et godt samarbeid med lokalt brannvesen, der ATV også kan bli stilt i beredskap ved f.eks skogbrann for frakting av mannskap og utstyr.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss