Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3865 Aasjordbruket AS - Byggetrinn 1 – Aasjordbruket som Kunst- og Kulturarena

fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Det søkes om tilskudd til brannvern – og bygningsverntiltak i forbindelse med innvendig renovering og tilrettelegging av Aasjordbruket i Skrova.

Aasjordbruket har i mange generasjoner, sannsynligvis siden 1700-tallet, vært en viktig del av næringslivet på øya Skrova i Lofoten. Den lille øya ligger ute i Vestfjorden, en halvtimes fergetur fra Svolvær. På Aasjordbruket har det vært drevet trandamperi, fiskemottak, saltfisk, tørrfiskproduksjon og annen fiskeindustri helt fram til 1986, da fiskeriene kollapset i landsdelen. Husene på eiendommen forfalt svært mye fram til undertegnede kjøpte hele eiendommen i 2009, og tok fatt på utvendig restaurering av Aasjordbruket.

Nordland fylkeskommune viser til Kulturminneplan for Lofoten der de har definert viktige regionale kulturminner og Kulturminnemiljøer i Lofoten. Det bekreftes at Aasjordbruket er med i denne kulturminneplanen.

Stiftelsen UNI bevilget i 2009 støtte til produksjon av vinduene i 2.etage.
Vinduer som ble håndlaget på mål, som kopier av de opprinnelige.

Etter at kaia og hovedbygningene var ferdig restaurert utvendig i 2013 har man hatt prøvedrift og uttesting av lokalene til diverse arrangementer. Bokbad, ulike typer konserter alt fra opera, jazz, rock, country og visesang. Videre har man tatt imot grupper til middager, pub både inne og ute på kaikanten, teater og kunstutstillinger.

Innvendig har lokalene stått som opprinnelig helt til nå. Provisorisk, elektrisk «anlegg» har blitt anlagt slik at man har lys og noen stikkontakter som kan brukes. Kaldtvann kommer fra en hageslange, og oppvarming skjer med gasskanoner, kun når det er høyst påkrevet. Midlertidig dispensasjon til å bruke lokalene er blitt gitt fra år til år.

I desember 2016 fikk de innvilget et forprosjekt fra Innovasjon Norge; til Aasjordbruket som kunst – og kulturarena. I vel ett år har de jobbet med dette prosjektet, som nå er i avslutningsfasen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss