Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3878 Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus - Bygningsverndagen 2018

fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus arbeider for å spre kunnskap og entusiasme for det praktiske bygningsvernet. I år arrangeres Bygningsverndagen den 16. september. De siste årene har denne byggmessen vært en viktig arena for dette. Gjennom iherdig frivillig innsats fra bygningsvernutvalget og støtte fra Stiftelsen UNI har man klart å etablere en tradisjonsrik byggmesse. Den samler et interessert publikum, en sammensatt og kompetent faggruppe og skaper engasjement for godt bygningsvern. Ved hjelp av Stiftelsen UNI håper man at årets bygningsverndag kan gjennomføres med den samme gode kvaliteten som tidligere år. Det er ønskelig å tiltrekke folk utenfor den vante publikumskretsen slik at arrangement blir både for fagfolk og de som ikke har bygningskompetanse. Fortidsminneforeningen mener at kunnskap om bygningsvern er noe langt flere kan ha glede av og bruk for.

I år ønsker man å fokusere på bygningsvern i byen. Eksempelvis er den voksende interessen for restaurering av bygårder en viktig årsak til det. Som alltid inviteres dyktige håndverkere fra høyst levende, men truede fagfelt, og produsenter kontaktes som prøver å tilby den samme kvaliteten som våre oldeforeldre fikk. Antikvariske myndigheter, rådgivere og formidlere som kan informere og inspirere publikum er også med.

Bygningsvern er familievennlig, og man ønsker at både besteforeldre, foreldre og barn skal ha noe å bryne seg på og glede seg over. Man vil utfordre gjestene til å prøve ulike håndverk og gjøre seg kjent med materialer.
Vøienvolden gård sikrer som vanlig en vakker ramme for dagen. Gården er en skjult perle på Sagene og det er en glede å invitere folk inn på tunet, i hagen og ikke minst i hovedhuset og Bygningsvernutstillingen. Utstillingen har i år blitt oppgradert og vil stå klar til 16. sept.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss