Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3881 Lillesand menighetsråd - Brannvern i Tingsalen

fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Den nederste delen av Tingsalen Nygårdsgaten 7, ble bygget som bolig for lensmann Christian Grøgaard i 1834. Bygningen er SEFRAK-registrert. Huset er empirestil og halvvalmet tak og engelske skyvevinduer vitner om samme byggmester som for Nygårdsgaten 5, som ble bygget av hans bror Johannes Grøgaard. Tingsalen huset fra 1846 til 1872 «Borger- og Almueskolen» Rundt 1860 ble den øverste delen bygget til. I 1852 ble Lillesands Sparebank opprettet og hadde lokaler i Tingsalen, den gang Almueskolens. Bygget har også huset seilmaker og rettsaler før Avholdslaget kjøpte eiendommen i 1894.

I 1985 ble Tingsalen overtatt av Lillesand Menighet som benytter huset til menighetssenter. Det er et ønske å kunne bygge nytt menighetshus i Lillesand, men dette tar tid. Derfor ble menighetssenteret pusset opp i 2017. Brannvesenet har hatt tilsyn med bygget og krever nå at bygget utbedres i tråd med anbefalingene fra 2009. Nødvendige utbedringer for å ivareta brannsikkerheten må gjennomføres i underetasjen, som ukentlig brukes av 50-60 ungdommer. Menighetssenteret ligger sentralt og er et hus som har blitt brukt til mye forskjellig gjennom tidene. Bygningen er derfor kjent av mange. Brannvesenet krever at to nye brannhemmende dører settes inn for å øke sikkerheten for personene som oppholder seg i underetasjen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss