Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3884 Safa Eiendom AS - Istandsetting av gammel fabrikkpipe på Tysse

fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

SAFA, eller Samnanger Fabrikker, på Tysse i Samnanger kommune, har vært en viktig hjørnesteinsbedrift i bygda siden oppstarten 25. august 1941. Da hadde tomten ligget brakk siden brannen i daværende Samnanger Uldvarefabrik i 1931. Det eneste som stod igjen etter brannen var den gamle teglsteinspipa som ble reist under moderniseringen i 1899. Derfor var det en viktig og symboltung hendelse for bygda da det i 1941 ble etablert ny fabrikk på tomta til den gamle Samnanger Uldvarefabrik og at det igjen steg røyk fra den gamle fabrikkpipa.

Skorsteinen gjekk ut av bruk i 1998 og har siden det forfalt med akselererende fart.
Fabrikkpipa er ikke i bruk i dag og har ikke vært det siden 1998. Slik pipa står i dag er den et viktig arkitektonisk og historisk landemerke som det er viktig å ta vare på.
Pipa vil nok ikke komme i bruk igjen som fabrikkpipe, men man vil ta vare på den som et historiefortellende element, et landemerke og som en viktig del av kulturmiljøet i Tysse.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss