Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3906 Stiftelsen Sætre Gård - Reparasjon av fukt og istandsetting av piper

fikk på styremøtet 18. oktober 2018 i Stiftelsen UNI kr. 42.250 til ovennevnte prosjekt

Sætre Gård er et kulturminne fra ca. 1800 som består av et hovedhus og et uthus fra 1941. Sammen med hagen og et badehus har disse bygningene høy verneverdi. Huset ligger midt i Sætre sentrum i Hurum kommune ved kysten i Oslofjorden, med innsyn og utsyn til fjorden.

De siste årene er det foretatt flere tiltak for oppgradering av gården. Alle vinduene i hovedbygningen er restaurert, alt elektrisk er skiftet ut, alarmsystem installert og alle rom innvendig er pusset opp. Men det gjenstår også en del andre tiltak.

I forbindelse med at Sætre gård er integrert i en stor utbygging av Sætre sentrum er det viktig å gjøre nødvendige tiltak for å sikre gården, som har stor betydning for lokalmiljøet. Sitat fra Kommunedelplanen for Sætre Sentrum Øst: «Planen avsetter deler av planområdet med blant annet Sæter gård som kulturminne med høy verdi. Det heter at bebyggelsen i området gir tidsmessig og kulturhistorisk dybde sammen med historisk autentisitet i et noe opprevet moderne sentrumsmiljø».

Gården driftes i dag av Stiftelsen Sætre Gård etter at eiendommen ble gitt i gave til stiftelsen av eier Bodil Riisberg i 2013. Stiftelsens formål er å holde den vedlike på antikvarisk forsvarlig vis og bruke den til kulturopplevelser som kan skape tilhørighet i befolkningen. Stiftelsen kan drive utleie og annen inntektsbringende virksomhet, og eiendommen skal innenfor rammer drives regningsvarende. Stiftelsen har ingen ansatte og all administrasjon gjøres på dugnad av styret som ikke mottar honorar for sine verv. Det er opprettet en venneforening som bidrar med kulturarrangementer. For å få inntekter leier stiftelsen ut huset til et spisested som er åpent 5 dager i uken mesteparten av året.

• Under en inspeksjon av hovedbygningen i sommer ble det påvist fukt og misfarging i innvendig tak.
• Det er tre teglsteinspiper som alle har en utvendig krage nederst.
Arbeidene i høyden er ikke egnet for dugnad, men dugnad vil bli benyttet for all assistanse til murer samt diverse tilrettelegging, rydding etc.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss