Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3943 Erkjentlighetsprisen 2018 - Sykehusklovnene

i styremøte 18. oktober 2018 besluttet styret i Stiftelsen UNI å tildele Sykehusklovnene Erkjentlighetsprisen 2018 med kr. 250.000

Prisen ble offentliggjort 5. desember. Rolf Jarle Børske, nestleder i Stiftelsen UNI, overrakte prisen til daglig leder Nina Elisabeth Eidem fra Sykehusklovnene med følgende begrunnelse:

Foreningen organiserer Sykehusklovnene som er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Klovnene besøker barn og unge på barneavdelingene rundt om i landet. Foreningens hovedmål er å besøke alle sykehus med sengeposter for barn innen 2024.

Styret i Stiftelsen UNI har begrunnet tildelingen som følger:
En sykehusklovn stiller opp for å skape glede, de stiller opp for å få barna til å tenke på noe annet i en vanskelig tid. Klovnene er tilstede for å få barna og de pårørende til å slappe av. Hovedoppgaven er at de små pasientene skal føle seg vel.

Sykehusklovnenes oppgave er et viktig bidrag til trivsel i barn og unges sykehushverdag. Sykehusklovnene har erfaring og kompetanse til å kommunisere med barna, engasjere dem og få dem med på en felles eventyrreise bort fra utfordringene i behandlingshverdagen.

Styret ser klovnenes arbeid som et viktig innslag i Stiftelsens verdigrunnlag.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss