Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3953 Stiftelsen Kirkens Bymisjon - Videreføring av prosjektet Skattkammeret

fikk på styremøtet 5. des. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 75.000 til ovennevnte prosjekt

Skattkammeret har en visjon om at alle barn og unge skal ha mulighet til å ha en aktiv hverdag uten en prislapp som ekskluderer fra deltakelse. Tall fra Bufdir (2017) viser at 1/10 av norske barn er fattige, og i enkelte bydeler lever 1/3 av barna i fattigdom. Dette viser at det er et stort behov for tiltak rettet mot barnefattigdom i Oslo.

Skattkammeret er en utlånssentral i Ullevålsveien 39, drevet av Stift. Kirkens Bymisjon Oslo. De har siden oppstart i 2010 utviklet seg fra å være et lokalt bydelstiltak til i dag å være et åpent tilbud for alle i Oslo og omegn. Utlånssentralen tilbyr barn og unge gratis utlån av sportsutstyr, samt kostnadsfri deltakelse på idretts- og friluftslivsaktiviteter. Voksne kan leie utstyr til en rimelig penge, noe som gjør at hele familier får muligheten til å dra på utflukter sammen.

På Skattkammeret kan familier låne alt fra langrennsski, slalåmski og snowboard til fotballsko, fiskestenger og telt. De håper at deltakelse på aktiviteter i regi av Skattkammeret vil redusere barrieren for å prøve ut nye aktiviteter og idretter hos barn og unge. Ved å oppfordre til gjenbruk av sportsutstyr ønsker Skattkammeret også å fremme et miljøvennlig perspektiv.

I samarbeid med St. Hanshaugen Bydel blir det arrangert en rekke aktiviteter for barn og ungdom i Oslo. Det fokuseres på gjennomføring i skoleferiene da dette ofte er vanskelige perioder for familier med begrenset økonomi. De har i dag ca 50 frivillige som deltar i forbindelse med utlån, aktiviteter og vedlikehold av utstyr.

Siden oppstarten har Skattkammeret hatt en jevn økning av barn, ungdom og voksne som kommer for å låne utstyr. Det brukes mye ressurser på å vedlikeholde og oppgradere utstyret. På grunn av den store pågangen ser de et stort behov for å kjøpe inn vesentlig mer utstyr i årene som kommer. De vil også økte aktivitetstilbudet i tråd med etterspørselen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss