Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3955 Stiftelsen Barakke 4 - Stavern torg - Rehabilitering av tak

fikk på styremøtet 5. des. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 300.000 til ovennevnte prosjekt

Barakke 4 er oppført i 1756 som en del av det opprinnelige sjømilitære anlegget knyttet til marinebasen Fredriksvern. Den delen av anlegget som lå utenfor de befestede vollene, besto opprinnelig av garnisonskirken og åtte boligbrakker (barakker), hvorav fem er bevart. Barakke 4 er den største av disse, og danner avgrensningen mot syd rundt den såkalte Pumpeparken i sentrum av dagens Stavern i Larvik kommune.
Den er en langstrakt bygning i to etasjer, bygget med helvalmet bratt takkonstruksjon oppført i laftet tømmer og utmurt bindingsverk. Fasaden er kledd med et kraftig, stående lektepanel malt i gul oker. Taket er tekt med rødt, enkeltkrumt vingetegl.

Den delen av anlegget som ligger innenfor vollene er forskriftsfredet etter kulturminneloven i 2011 og utgjør ett av 14 anlegg som er definert som Nasjonale festningsverk. Området utenfor vollene, hvor bygningsmassen i stor grad er i privat eie, er som nevnt over vernet etter plan- og bygningsloven. Hele området, både innenfor og utenfor vollene, må allikevel betraktes som et sammenhengende kulturmiljø. Barakke 4 utgjør en viktig og integrert del av dette kulturmiljøet, og kan både som del av et miljø og som enkeltbygg tillegges nasjonal kulturminneverdi.

Etter samarbeid mellom Larvik kommune og foreningen «Venner av gamle Stavern", ble Stiftelsen VGS Kvartal 27 opprettet, 25. september 1997. I 2017 ble navnet endret til Stiftelsen Barakke 4 Stavern torg. Driften av Stiftelsen utføres i all hovedsak på dugnad. Inntekter hentes fra utleie i bygningene og torgplasser.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss